Spakenburg Paling

Spakenburg Paling is een bedrijf dat zich specialiseert in de handel en productie van gerookte en gefileerde paling. Het bedrijf, opgericht in 1992 door broers Peter en Alex Koelewijn, heeft het doel om een halt toe te roepen aan de smaakvervlakking van gerookte paling. De broers bereiden hun producten met 100% verse ingrediënten, zonder toevoeging van water of andere additieven, en volgens originele recepten en tradities. Tot op de dag van vandaag wordt bij Spakenburg Paling de paling nog op de traditionele manier gerookt op een knapperend houtvuur, wat resulteert in een hoogstaand kwaliteitsproduct met een luxe uitstraling tot in de kleinste details.

 

De familie Koelewijn woont en werkt al sinds de 16e eeuw in Spakenburg in de visserij. Het verbaast niet dat deze ondernemende broers volgen in de voetsporen van hun voorvaders. Deze familietraditie zetten zij dan ook voort in de traditionele manier waarop zij de paling roken. Met een oog op de toekomst produceren zij hun producten op basis van duurzaamheid en kwaliteit. In 2018 kreeg het bedrijf een nieuwe bedrijfspand waar hygiëne en duurzaamheid op het hoogste niveau zijn. Energie- en waterbesparende maatregelen zijn tot in het kleinste detail uitgevoerd.

 

De paling van Spakenburg Paling schittert in de gerechten van Latour. Het restaurant is trots om producten te gebruiken die lokaal en met oog naar traditie, kwaliteit en duurzaamheid zijn geproduceerd.

Delen / Share / Teile:
Spakenburg Paling
Terug naar overzicht