Lindenhoff

De samenwerking tussen Restaurant Latour en Lindenhoff is al jarenlang een waardevolle pijler onder de visie van het restaurant: koken met pure, authentieke producten van het seizoen. De leverancier-klantrelatie is in de loop der jaren uitgegroeid tot een hechte samenwerking waarin wederzijds vertrouwen, inspiratie en duurzaamheid centraal staan.

Van het land, naar het bord

Chef Kenny Friederichs brengt meerdere keren per jaar een bezoek aan Lindenhoff in Baambrugge. Ook restaurantmanager Stan Kerckhoffs gaat wel eens mee in deze bezoeken, om op de hoogte te blijven met de bron van vele ingrediënten die dagelijks op het bord verschijnen in Latour. Deze bezoeken zijn dus niet alleen informatief en een leuk uitstapje, maar vormen ook een bron van inspiratie tussen het restaurant en de leverancier.

Wat deze bezoeken zo bijzonder maakt, is de openheid en het meedenken van Lindenhoff. Tijdens een ronde door de tuinen worden verschillende gewassen bekeken, besproken én geproefd. Waarbij continue gekeken wordt naar: Wat groeit er op dit moment goed en wat past bij de stijl van Latour? De seizoensgebondenheid van het aanbod zorgt ervoor dat creativiteit en productkennis hand in hand gaan.

Lindenhoff teelt met de seizoenen mee, op natuurlijke wijze en met respect voor de natuur. Dat maakt de samenwerking niet alleen smaakvol, maar ook duurzaam. Voor Restaurant Latour, waar kwaliteit en bewust koken de norm zijn, sluit dit perfect aan op de visie van de keuken. Door samen te werken met een partij die duurzaamheid tot in de wortels van haar bedrijfsvoering heeft verankerd, draagt Latour bij aan een betere voedselketen.

Sustainable Development Goal:
De samenwerking van Latour met horeca leverancier Lindenhoff draagt bij aan SDG 2 Geen Honger (duurzame voedselproductie) en SDG 12 Verantwoorde productie en consumptie.

Delen / Share / Teile:
Lindenhoff
Terug naar overzicht