Domein de Wijngaardsberg

Wijnbouw in Limburg is al een eeuwen oud. De oudste wijngronden van Nederland zijn te vinden in het Limburgse Ulestraten. Daar dateren de flanken van de Wijngaardsberg terug naar het jaar 968. De wijngaarden stonden daar tot 1800, maar zijn in 2002 teruggekeerd als Domein de Wijngaardsberg.

De Wijnsgaardsberg ontstond in 968 toen een Frankische koning het land schonk aan de Abdij van Reims. De monniken van de abdij bewerkten deze wijngaarden eeuwenlang tot ze in 1800 genoodzaakt waren om te vluchten voor Frans bezetters. Het land bleef jarenlang ongebruikt tot in 2002 het land werd herboren als Domein de Wijngaardsberg. De productie begon met een halve hectare Pinot Gris en Auxerrois. De vraag naar de wijnen groeit snel en door de jaren heen ook het bedrijf. Vandaag produceren zij met 3 hectaren land 5 verschillende wijnen.

De lokaal geproduceerde wijnen van Domein de Wijngaardsberg serveert Restaurant Latour trots aan haar gasten. Ondere andere de Auxerrois en de Pinot Noir zijn te vinden op de wijnkaart.

Delen / Share / Teile:
Domein de Wijngaardsberg
Terug naar overzicht