Het Kaasatelier is gespecialiseerd in het inkopen, affineren en leveren van hoogwaardige kazen aan de horeca. Het bedrijf werd in 2018 opgericht door de gepassioneerde ondernemers Joost van Nijnatten en Lotte Franken. Na jarenlang actief te zijn geweest in het hogere segment van de horeca, maakten zij in 2014 de bewuste overstap naar het verfijnen van kaas. Met hun diepgewortelde ervaring en liefde voor het vak denken zij actief mee met horecabedrijven over het samenstellen van het ideale kaasassortiment, verrassende kaas- en drankcombinaties en het culinaire gebruik van kaas in gerechten.
Ambacht en kwaliteit staan centraal bij Het Kaasatelier. Joost en Lotte reizen persoonlijk door Europa op zoek naar kleinschalige boeren en ambachtelijke kaasmakers die hun vakmanschap tot ware kunst hebben verheven. Door met deze makers een hechte samenwerking aan te gaan, garanderen zij een aanbod van unieke en zorgvuldig gerijpte kazen voor de Nederlandse gastronomie.
Vers, uniek en duurzaam geproduceerd
Ook Restaurant Latour werkt nauw samen met Het Kaasatelier om een exclusieve selectie kazen samen te stellen die naadloos aansluit bij de signatuur van de keuken. Latour gelooft in de kracht van jong ondernemerschap binnen de horeca en waardeert de gedrevenheid en expertise van lokale leveranciers zoals Het Kaasatelier. Het resultaat is een samenwerking waarin passie, kwaliteit en vakmanschap samenkomen op het bord.
Sustainable Development Goal:
De samenwerking van Latour met Tuinderij WIJdehorst draagt bij aan SDG 2 Geen Honger (duurzame voedselproductie)